In maart deed burgemeester Cohen nog een oproep voor sponsors voor Sail 2010. In juni bleek dat er ondanks de crisis toch voldoende sponsors waren gevonden om Sail 2010 door te laten gaan.
Een groot deel van het sponsorgeld zal net als in het verleden betaald moeten gaan worden door de reders die hun gasten per schip de Sail willen laten zien. De vraag is of er in tijden van crisis voldoende animo voor is. Cohens verklaring wekt de indruk dat de gemeente Amsterdam sowieso garant staat voor het ontbrekende deel op de begroting.
Amsterdam heeft volgens Meijer tijdens de vorige Sail meer dan 100 miljoen euro aan extra inkomsten gekregen door het evenement. De directeur van de Sail kan alleen niet vertellen waar het geld terecht is gekomen. Maar volgens hem moeten de ondernemers in de binnenstad zeker een graantje hebben meegepikt.
Er is op dit moment onenigheid tussen de Sailorganisatie en de reders over de afdracht van 80 euro per bezoeker. Dit bedrag moet aan de Sailorganisatie betaald worden per passagier die aan boord van een partyboot het Sailgebied in vaart. De kosten voor de (party)boot en de catering zijn daar niet bij innbegrepen. Een avondje Sail zou op die manier weleens 250 euro per persoon kunnen gaan kosten. In tijden van crisis een fiks bedrag wat steeds minder bedrijven en particulieren op kunnen hoesten.
De kans is groot dat de Sail organisatie op deze manier het officieuze circuit gouden handel toespeelt. Hoe staat het met de sloepen die geen vergunning hebben en elke avond met gasten gaan varen? Geen vergunning betekent officieel ook geen afdrachtplicht. Dit is iets om over na te denken!
Heeft u nog geen boot voor de Sail??? Geen probleem wij helpen u verder……
woensdag 2 september 2009
Abonneren op:
Posts (Atom)